Jag vågar inte slänga mat för dig

Den här onsdagsmorgonen vaknade jag halv sex, jag hade alltså försovit mig. Sprang runt och gjorde mig klar fort som attan, insåg att jag aldrig skulle hinna koka gröt och dessutom äta den. Jäkla skit, tänkte jag och öppnade kylen för snappa åt mig en frukt att äta på bussen. Men tänka sig! Där låg en smörgås, färdigbredd med falukorv i en plastpåse...TILL MIG! :-D Att min käre sambo ställt sig mitt i natten när han kommit hem från jobbet och gjort frukost till mig, det värmde i hjärtat. Var tvungen att fota, facebooka och instagramma det för att uppmärksamma Svergie om vilken omtänksam man jag har. 
 
Nu ikväll avslöjade min omtänksamme man att smörgåsen låg där av en enda anledning, rädsla
- "Jag orkade inte äta den sista mackan igår, jag vågar inte slänga mat för dig."
 
Jaha, och vad har vi lärt oss av det här då? Nä, han gjorde kanske aldrig en frukostmacka åt mig för att vara snäll, men det viktiga här är ju att (efter drygt ett och ett halvt år) jag har lyckats lära honom att det är onödigt att slänga mat! Eller, han kanske inte lärt sig att det är onödigt, men han har åtminnstonne lärt sig att det är bättre att spara än att möta arga M. i en fight. Det är bra. Jag har segrat igen.
Men lappen skrev han då inte av rädsla! Den skrevs utav kärlek! :-)

Tankar

Igår bröt jag mitt nyårslöfte. För tredje gången. Oh well, jag hade ju kul :-) 
Har suttit och tänkt och kommit fram till att det är inte så farligt dyrt att gå ut ändå. Inte för mig. Varför ska jag betala för massa drinkar när det finns fullt av fulla människor som bjuder hit och dit? Vill dessa fulla och för kvällen "rika" människor bjuda mig så ska jag inte stoppa dem. Jag tycker om att bli bjuden, det blir ju så mycket billigare då. Dagen efter är det annorlunda. Då vill ingen bjuda. Det har i alla fall aldrig hänt mig. Ingen i kön på affärn vill bjuda mig på min korg med chips, dipp, godis och läsk. Då får jag motvilligt plocka upp plånboken och betala med de pengar som jag duktigt tjänade in kvällen innan. Vi kan därför dra slutsatsen att det är inte dyrt att gå ut, det är dyrt att vara bakis
 
Sen ska jag alltid baka något onyttigt, muuuums i kulan!