Hemma i flickrummet

Imorgonbitti åker jag till Stockholm för att träffa mamma och ha en mor-och-dotter-helg :-) Ska bli så kul! Var länge sedan vi hade det nu, hihi. Sist jag var i Stockholm med mamma fick jag en personal shopper och kläder för femsiffrigt - och nu ska jag vara där en helg...hähä ;-) Närå, skämt å sido, ska bli riktigt skönt att bara åka bort och ta det lugnt och ha det mysigt med min mamma, behöver inget mer :-) 
Har nyligen kommit hem till pappa, sover här inatt eftersom mitt tåg går så tidigt imorgon bitti. Känns lite ovant, men mysigt, det var ett tag sen jag sov i gamla i flickrummet :-) 
Nu är jag inne i en sån period när jag tycker det är roligt att skriva här igen, så kommer säkert uppdatera lite under helgen :-)
Men nu ska jag gå ner och titta på lite tv innan det är dags att sova!

Bölar

Imorse när jag satt på bussen bölade jag en aning. Varför? Jo, det var nämligen så att det var någon på Facebook som delat ett videoklipp, jag brukar oftast titta på videoklipp som läggs ut där och det gällde även den här morgonen, videoklippet var från Britain's Got Talent och jag trodde nog aldrig att jag skulle kunna fälla en tår över några människor som dansar och gör skuggfigurer, men fy jävlar så vackert och känslosamt det var! Titta själva!
 
Nu åter till PM-skrivning så jag kan åka hem från skolan någon gång...En tuff dag till sen ska för fan vara ledig ända fram tills söndag, wiihoo!

Omelett a la Märta

Jag fullkommligt älskar ägg, maken också, men han får så lov att begränsa sig på grund av väldigt otrevliga gaser. Hur som helst, ägg, jag älskar ägg, i alla dess former, speciellt omelett, det går att göra på hundratals olika sätt så det är nästan omöjligt att tröttna. Jag är en riktig periodare och just nu är det denna som gäller! :-D
Den här omeletten gjorde jag såhär;
2 ägg
en skvätt mjölk, en matsked kanske?
lite salt, svartpeppar, cayennpeppar, chilipulver och paprikapulver
ca 10 haricovertsbönor
1 tomat
1/2 dl riven ost
flingsalt
olivolja till stekpannan


Vispa ägg och mjölk, tillsätt kryddorna. Häll i äggsmeten i stekpannan och bryt i bönorna när smeten börjat stela lite i botten. Skär tomaten i skivor och riv osten om man inte är lat och köper färdigriven, guilty. När man tycker att omeletten stekts färdig (jag tycker ytan blir finare om man endast steker på ena sidan och struntar i att vända den, jaa också går den ju bara sönder när man ska försöka impa på någon) så lägger jag i tomatskivorna och den rivna osten och viker den, då smälter osten, och tomaterna blir -enligt mig- perfekt varma! Sen strör jag över lite flingsalt och serverar med grönsaker, äter och blir sådär lagomt mätt :-)